Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

ONDRUŠ: Pellegrini vyzýval na upokojenie spoločnosti už pred atentátom

Roberta Fica poznám osobne, veľmi dobre si uvedomuje zodpovednosť vrcholového politika, povedal kandidát Hlasu-SD v eurovoľbách B. Ondruš (správa, PODCAST, VIDEO).

- The Mystery of the Bulgarian Voices je ďalšie meno , ktoré potvrdili organizátori festivalu Pohoda. Grammy ocenený ženský bulharský spevácky zbor.

- O ďalšom osude kariéry Matsa Hummelsa sa rozhodne až po sobotnom finále futbalovej Ligy majstrov, v ktorom jeho tím Borussia Dortmund nastúpi v londýnskom Wembley proti Realu Madrid.

- Mesto Lučenec odstupuje od zmluvy uzatvorenej so spoločnosťou Kosit West, ktorá mala od vlaňajšieho leta na starosti služby v oblasti odpadového hospodárstva.

- Novým predsedom holandskej vlády bude bývalý šéf tajnej služby AIVD a protiteroristického úradu NCTV Dick Schoof.

- Nemecká vláda chce do jari budúceho roka vypracovať národný akčný plán pre lodnú dopravu šetrnú ku klíme.

- Na poľsko-bieloruskej hranici došlo v utorok ráno k incidentu, pri ktorom nelegálny migrant nožom bodol príslušníka poľskej pohraničnej stráže.

- Generálny prokurátor Maroš Žilinka považuje návrh zriadenia medzinárodnej vyšetrovacej komisie k atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) za nenáležitý.

- Futbalistov FC Barcelona bude po odchode Xaviho Hernandez s najväčšou pravdepodobnosťou viesť nemecký kormidelník Hansi Flick.

- Ceny japonských výrobcov v oblasti služieb zrýchlili minulý mesiac tempo rastu na takmer 3 %, čo predstavuje najvýraznejší rast za deväť rokov.

- V zoologickej záhrade v Bratislave sa v máji narodili ďalšie dve mláďatá ťavy dvojhrbej. TASR o tom informovala Alexandra Ritterová zo zoo s tým, že návštevníci môžu pozorovať stádo aj s mláďatami vo vonkajšom výbehu v lesnej časti zoo.

- V nominácii srbskej futbalovej reprezentácie na blížiace sa ME v Nemecku figuruje aj 35-ročný krídelník Dušan Tadič.

- Slováci tento rok podali na majstrovstvá sveta (MS) v hokeji o 50 % viac stávok ako vlani. Celková suma stávok v stávkovej kancelárii Fortuna predstavovala viac ako 7,5 milióna eur.

- Spoločnosť Výskumný ústav jadrovej energetiky (VUJE) Trnava získala ako prvá na Slovensku certifikát podľa štandardu ISO 19443:2018.

- Poľsko má silné postavenie v zahraničnom obchode Slovenska. Je jeho tretím najväčším partnerom a čísla týkajúce sa vzájomnej obchodnej výmeny majú potenciál sa zvyšovať.

- Španielsko oficiálne uznalo palestínsky štát. Do platnosti vstúpil aj rovnaký krok Nórska a v utorok by to malo urobiť aj Írsko.

- Kazašská tenistka Jelena Rybakinová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

- Sociálne podniky by mali prinášať pozitívnejší spoločenský vplyv, ktorý sa týka aj podpory väčšieho počtu pracovných miest v menej rozvinutých regiónoch Slovenska.

- Kultúrne organizácie vyzvali prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby vetovala novelu zákona o Fonde na podporu umenia (FPU), ktorú minulý týždeň schválili poslanci Národnej rady (NR) SR.

- Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány získal na ME vo vzduchových zbraniach v chorvátskom Osijeku bronzovú medailu v ľubovoľnej malokalibrovke 3x20 rán.

- Pandémia, energetická kríza či rekordne vysoká inflácia ovplyvnili v uplynulých rokoch aj nákupné správanie Bratislavčanov, ktorí majú najvyššiu kúpnu silu na Slovensku.